09.12.2019 176

ŞEHİT ÜSTEĞMEN AHMET KONUKSEVER İMAMHATİP ORTAOKULU TARİHÇE

16/09/2002 tarihinde Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever ilköğretim okulu olarak eğitime başlamıştır.Şırnak'ta şehit olan Üsteğmen Ahmet Konuksever'in adı okulumuza verilmiştir. İlk açıldığı yıllarda kullanılan sınıf ve öğrenci azlığı nedeniyle üst katı 1 yıl İmam Hatip Lisesine tahsis edilmiştir. Daha sonra öğrenci sayısı artınca ikili eğitim yapılmaya başlanmıştır.

20/06/2012 tarihinde İlkokul ve Ortaokul olarak ayrılmıştır. 2017 yılından itibaren ilkokul kendi binasına taşınmış olup okulumuzda sadece ortaokul kalmıştır. Günümüzde tam gün eğitim öğretim yapılmaktadır. Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu ve Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever İmam Hatip Ortaokulu aynı binayı kullanmaktadır.